• LinkedIn

Update DLTC & Corona

mrt 13, 2020   //   by Albert Riemersma   //   Nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor Update DLTC & Corona

Update 21 juni

Vanaf 26 juni wordt de vierde stap in het openingsplan door het kabinet gezet. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door, waardoor nog meer versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk zijn. Dat is fantastisch! 

Wat betekent dit voor tennis?
De meeste maatregelen die er de afgelopen maanden zijn geweest komen per 26 juni te vervallen. Wat overblijft is dat de 1,5 m afstand gehandhaafd wordt (tussen spelers en bij toeschouwers) en dat je thuisblijft bij gezondheidsklachten. Maar belangrijk:

 • Publiek/toeschouwers zijn weer welkom bij trainingen en wedstrijden, op 1,5 m
 • Club overstijgende toernooien mogen georganiseerd worden
 • Kantine en terras mogen open volgens de reguliere openingstijden en de horeca richtlijnen;
 • Zitten op 1,5 m
 • Registratieplicht wanneer er geen baan afgeschreven (reservering) is. Registreren kan via het het papier wat op de bar ligt.


We vragen iedereen zoveel mogelijk via de clubapp banen te reserveren en deze op het afhangbord te bevestigen of rechtstreeks op het afhangbord reserveren.

Een aantal basisregels blijven dus gelden:
–    Houd 1,5 m afstand
–    Regelmatig je handen wassen
–    Blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Update 19 mei 2021

Vanaf 19 mei is stap 2 in het openingsplan door het kabinet gezet. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk zijn. Dat is goed nieuws! Want dat betekent dat er ook voor sport meer mogelijk is. 

Wat betekent dit voor tennis? 

 • Tennis in een binnenaccommodatie is weer toegestaan met een maximum van 30 pers. 
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten in groepsverband tennis spelen met max 30 personen, Zij houden 1.5 meter afstand.  
 • Jeugd t/m 26 jaar mag buiten spelen en trainen in groepsverband,; er is geen maximum . Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. 
 • Club overstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan.  
 • Onderlinge wedstrijden met spelers van eigen vereniging zijn wel toegestaan, mits er vooraf een speelafspraak/reservering is. 
 • Publiek is niet toegestaan. 
 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven gesloten 
 • Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur; maximaal 50 personen en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 m afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Reservering is verplicht. (dit kan een baanreservering of een les zijn) Anders registreren op het papier wat op de bar ligt. 

Voor de jeugd (junioren, groen, oranje en rood) wordt heel waarschijnlijk de jeugdcompetitie opgestart vanaf 11 juni en is het mogelijk om vanaf 9 juni tussen clubs weer jeugdwedstrijden te organiseren. Dit alles wordt op 1 juni duidelijk wanneer het kabinet aangeeft of stap 3 van het openingsplan door kan gaan. 

De KNLTB heeft de voorjaarscompetitie voor senioren verschoven naar het najaar. Te zijner tijd zullen we hier meer informatie over ontvangen. 

Het gebouw is toegankelijk voor toilet en het afhangbord.  

We vragen iedereen zoveel mogelijk via de clubapp banen te reserveren en deze op het afhangbord te bevestigen of rechtstreeks op het afhangbord reserveren. 

De basisregels blijven gelden:

– Houd 1,5 m afstand 
– Vermijd grote groepen 
– Regelmatig je handen wassen 
– Draag een mondkapje in gebouwen 
– Blijf thuis bij gezondheidsklachten. 

Update 9 maart

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

Fijn dat we nu weer een stapje kunnen zetten in de heropening van de sport. Houd altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen.

Wat betekent dit voor tennis?

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. 

Update 26 februari

De corona-maatregelen blijven voorlopig van kracht, totdat de regering tot versoepelingen besluit. De trainers houden de groepen op de hoogte over de trainingsmogelijkheden.

Update 13 januari

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond blijven de genoemde corona maatregelen van kracht tot in ieder geval 9 februari. 

Update 15 december

Afgelopen maandag  14 december 2020 heeft het kabinet strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari. 

Wat betekent dit voor tennis? 

 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan 
 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. 
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten. 
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. 
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld. 
 • Publiek is niet toegestaan. 
 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven gesloten 

Om buiten tennis te kunnen faciliteren is er een groepje leden bereid gevonden om ervoor te zorgen dat door de week tussen 18.00 uur en 22.00 uur op baan 1 t/m 4 de verlichting aangedaan wordt. (dit geldt niet voor de feestdagen) In het weekend kan er worden getennist tot het donker wordt. Dan wordt de verlichting niet aan gedaan.  

Het gebouw is toegankelijk voor toilet en het afhangbord.  

We vragen iedereen dan ook zoveel mogelijk via de clubapp banen te reserveren en deze op het afhangbord te bevestigen of rechtstreeks op het afhangbord reserveren. 

De basisregels blijven gelden:
– Houd 1,5 m afstand 
– Vermijd grote groepen 
– Regelmatig je handen wassen 
– Draag een mondkapje in gebouwen 
– Blijf thuis bij gezondheidsklachten. 

Update 4 november 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

Wat betekent dit voor de leden:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden. De trainers gaan met hun trainingsgroepen communiceren hoe ze de komende twee weken de trainingen vorm gaan geven.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • De kleedkamers van het clubhuis zijn nog steeds niet toegankelijk en de kantine blijft gesloten.

Mondkapjes dragen
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes. Dat geldt dus ook zodra u het gebouw van DLTC binnengaat. Bij de normale sportbeoefening hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. Dus is het op de baan bij het vrij spelen en bij trainingen niet verplicht. Ook de trainers zijn niet verplicht om op de baan een mondkapje te dragen, omdat zij relatief eenvoudig afstand kunnen houden en de hal groot is.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we die tot half december moeten volhouden.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De basisregels blijven gelden:

 • Houd 1,5 m afstand
 • Vermijd grote groepen
 • Regelmatig je handen wassen
 • Draag een mondkapje in gebouwen
 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Denk om elkaar, blijf gezond en houd je de komende twee weken aan de verzwaarde maatregelen, dan kunnen we hopelijk snel weer het dubbelspel oppakken.

Update 14 oktober 2020

De kantine was al even dicht, maar per heden zijn de kleedkamers en toiletten ook gesloten vanwege de nieuwe maatregelen. Ook de najaarscompetitie is door de KNLTB per direct beëindigd en wedstrijden zijn verboden. Dit betekent dat ook de winterweekendcompetitie en zondagavondtennis voorlopig stilgelegd worden. De banen die de winterweekendcompetitie gereserveerd heeft op zaterdagen en zondagen komen beschikbaar om los te huren. Het blijft namelijk wel mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, echter wel met groepen van max. 4 personen.

Houd je daarbij wel aan de regels en richtlijnen! Je kunt alles teruglezen in de laatste nieuwsbrief.

Update 1 juli 2020: Kantine & kleedkamers weer open

Goed nieuws! Per 1 juli gaat de kantine, terras & kleedkamers ook weer open. Dit betekent dus dat we weer kunnen genieten van een goed kop koffie of een lekker koud biertje na de inspanningen! Blijft natuurlijk wel van belang om de hygiëne- en afstandsmaatregelen goed intact te houden!

Het openen van de kantine houdt ook in dat we bardiensten nodig hebben! In de zomerperiode is het de bedoeling dat de kantine open gaat op doordeweekse dagen van 20:00-22:30 uur. Heb je een paar uurtjes over in de avond? Schrijf je in via de clubapp of neem contact op met Hylke Simonides via whatsapp op 06-46002806.

Update 9 mei 2020: Het buitenseizoen begint!

Het buitenseizoen begint!
Het kabinet heeft aangegeven dat vanaf 11 mei het buitensporten voor de niet-contactsporten voor 18+ van start mag gaan. Dat betekent dat nu al onze leden de gelegenheid hebben om aan het buitenseizoen te beginnen. Dit gaat echter wel volgens bepaalde richtlijnen. Het NOC/NSF heeft samen met de KNLTB protocollen gemaakt waaraan wij als vereniging en u als tennisser zich aan dient te houden. U kunt de volledige informatie op de site van DLTC terug vinden. Hoe wij de protocollen op ons tennispark gaan invoeren kunt u verderop in de nieuwsbrief terug vinden.

We vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid hierin en schroom ook niet een ander aan te spreken wanneer afspraken niet voldoende worden nagekomen. Als we er samen voor zorgen dat we volgens de richtlijnen op de baan zijn, kan de veiligheid voor iedereen zoveel mogelijk gewaarborgd worden.

We wensen iedereen weer heel veel tennisplezier toe. Houd afstand, denk aan de afspraken, dan staat niets meer in de weg om er een fantastische tenniszomer van te maken.

Tennislessen voor de senioren
De trainers zijn druk bezig de indeling rond te krijgen en zijn van plan om op maandag 18 mei met de trainingen te beginnen. Heeft u hier vragen over kunt u via dit mail adres met hen contact opnemen: trainers@playtennis.nl

Verlichting op de baan
Omdat de kantine gesloten is gaan we ervoor zorgen dat op de werkdagen (uitgezonderd feestdagen) de banen verlicht worden. Om 19.30 uur komt er iemand om de verlichting aan te doen en 22.30 uur gaat de verlichting uit.

KNLTB Clubapp
Vanuit de clubapp van de KNLTB is het mogelijk om vanuit huis een baan te reserveren. Op dit moment heeft DLTC deze app nog niet gekoppeld aan het ledenbestand. We gaan onderzoeken of we deze app willen gebruiken.

ALV uitgesteld
Op 18 mei stond de ALV gepland. Deze kan door de huidige situatie niet plaatsvinden. Met de spoedwet vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, officieel genaamd Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid, wordt het mogelijk gemaakt om de ALV vier maanden uit te stellen of de ALV digitaal plaats te laten vinden. Wij kiezen ervoor om de bijeenkomst eerst uit te stellen en hopen in het najaar zo snel mogelijk met een nieuwe datum te komen.

Camera toezicht
Omdat er de laatste periode veel ongewenst bezoek op avonden op het park is, worden er rondom de kantine camera’s opgehangen zodat we mogelijke vandalen in beeld kunnen krijgen. We hopen hiermee de overlast te beperken.

De richtlijnen van DLTC

Wat doet u thuis:

 • Voor u naar de tennisbaan komt: goed handen wassen
 • Na het tennissen thuis douchen; de kleedkamers zijn gesloten

Zijn de kantine en het terras open?
Nee, de kantine is tot 1 september gesloten. Het terras is tot 1 juni gesloten. We willen iedereen dan ook vragen de nazit tot 1 juni thuis te doen en na het spelen meteen naar huis te gaan. Ook niet op het terras blijven kijken. De toiletten zijn wel toegankelijk.

Hoe gaat het afhangen?

 • Een persoon van het gezelschap gaat het gebouw binnen om de baan af te hangen
 • Bij het afhangbord 1,5m afstand houden van elkaar; max 2 personen bij het afhangbord; eventueel buiten wachten
 • Bij het afhangbord staat reinigingsmiddel; voor u gaat afhangen uw handen reinigen

Met hoeveel personen de baan op?
Om de 1,5m afstand te waarborgen geeft de KNLTB aan dat er slechts twee personen op een baan mogen zijn. Indien er sprake is van spelers uit één gezin, wonende in hetzelfde huis, mogen er vier personen op de baan. Deze afspraak geldt tot 1 juni. Het perspectief is dat na 1 juni waarschijnlijk weer 4 spelers op één baan mogen.

Op de baan

 • Houd afstand van uw medespelers (geen high fives ed)
 • Bij baanhelft wissel: loop met de richting van de klok
 • Afgeschreven? Wacht tot de baan leeg is en dan de baan betreden
 • Speel met duidelijk gemerkte tennisballen
 • Scoreborden kunnen niet gebruikt worden
 • Ook op het bankje; 1,5 m afstand

Kan er al getosst worden?
Nee, de toss-avond en de toss-ochtend gaan nog niet beginnen. Misschien na 1 juni.

Even een balletje slaan tegen de tennismuur?
Jazeker, dat kan. Je mag hier met maximaal twee spelers tegelijk zijn.

De playground
Deze is voor de jeugd t/m 12 jaar. Onder toezicht mogen ze hier onbeperkt tennissen

Kan er in de hal getennist worden?
Nee, tot 1 september is dit niet mogelijk. Ook de trainingen worden niet naar binnen verplaatst mocht het slecht weer zijn.

Druk op het park?
We begrijpen dat iedereen staat te trappelen om te beginnen. Het kan daarom de eerste dagen best druk zijn. Zorg er dan voor dat u de 1,5m in acht houdt, niet in groepen bijeen staan (max 3 personen), niet langs de baan staan om te kijken. Beter om eerst weer naar huis te gaan en later terug te komen.

Wanneer thuisblijven?
Voor iedereen geldt; Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

Tennislessen voor de senioren
De trainers zijn druk bezig de indeling rond te krijgen en zijn van plan om op maandag 18 mei met de trainingen te beginnen. Heeft u hier vragen over kunt u via dit mail adres met hen contact opnemen: trainers@playtennis.nl

Recreatief tennis voor de jeugd t/m 18 jaar
De jeugd mag recreatief tennissen wanneer er iemand op het park is die toezicht houdt. Is er niet iemand aanwezig, kan er ook niet getennist worden. Daarbij geldt dat t/m 12 jaar onbeperkt aantal spelers op de baan mag en t/m 18 jaar vier spelers op een baan.

Update 25 april 2020: versoepeling voor de jeugd

Het kabinet heeft afgelopen week bekend gemaakt dat bijna alle maatregelen tot ten minste 20 mei worden verlengd. Een versoepeling van de maatregelen is er voor de jeugd t/m 18 jaar. Onderzoek wijst uit dat het besmettingsgevaar in deze doelgroep vrij laag ligt. Dat houdt voor de trainers in, dat zij de trainingsactiviteiten aan deze doelgroep vanaf 29 april mogen en kunnen gaan beginnen. Voor de jeugd natuurlijk een fijn bericht.
Op ons tennispark gaan we de hygiëne-maatregelen inrichten en we gaan er vanuit dat een ieder deze ook nakomt. De maatregelen zijn, naast de algemeen geldende hygiëne-afspraken, als volgt:

 • Tijdens de trainingen:
 • Kinderen komen zelf naar de tennisbaan of ouders brengen en halen de kinderen. Het is niet toegestaan dat ouders tijdens de training op het tennispark zijn.
 • Kom max 10 minuten voor de training en ga na de training direct naar huis
 • De trainers houden de 1,5 m afstand tav de tennissers in acht.
 • t/m 12 jaar mogen de kinderen met max zes spelers op één baan. De 1,5 m tussen de kinderen is hier niet van toepassing.
 • De jeugd van 13 t/m 18 jaar moet de 1,5 m afstand wél in acht nemen; daarom max vier spelers per baan.
 • Bij het opkomen en verlaten van de baan houdt iedereen de 1,5 m afstand in acht.
 • Na de trainingen verwijderen de trainers de netten weer van de banen
 • In het gebouw zijn de kleedkamers en de kantine gesloten
 • Het toilet is toegankelijk; hierbij wel opletten of er al iemand in de toiletruimte aanwezig is. In dat geval in de hal wachten.
 • Daar waar noodzakelijk vragen we de spelers regelmatig handen te wassen.
 • Bij de ingang komen flacons handgel /zeep staan
 • Na iedere trainingsdag wordt er schoongemaakt in het gebouw. (toilet, deurklinken etc)

De trainers hebben ondertussen contact opgenomen met de jeugdleden, dus zij zijn op de hoogte van de trainingstijden. Mocht dit nog niet het geval zijn, neem dan even contact op met de tennisschool via training@playtennis.nl

Voor iedereen geldt: heb je ziekteverschijnselen of zijn er gezinsleden ziek: blijf dan thuis.

Voor de leden van 19 jaar en ouder betekent het dat die nog geduld moeten hebben. Na 20 mei horen we in hoeverre voor deze doelgroep tennisactiviteit opgestart kan worden. Het tennispark is alleen toegankelijk voor de trainingen. Recreatief tennissen voor de jeugd t/m 18 jaar wordt nog niet toegestaan.

KNLTB: Voorjaarscompetitie uitgesteld

De KNLTB heeft de voorjaarscompetitie in eerste instantie verschoven naar het najaar. De start is vanaf 7 september. Zie voor de volledige planning onderstaand schema. Eén en ander is natuurlijk nog wel in afwachting van versoepeling van de Corona-maatregelen door het Ministerie. Ook is er nog geen duidelijkheid over welke vorm de competitie zal krijgen. Over het inschrijven komt ook nog nadere informatie. We verwachten eind mei hier meer over te horen. 

Update 1 april 2020: verlenging sluiting sportpark en uitstel van de voorjaarscompetitie

Het kabinet heeft gisteravond toegelicht de genomen maatregelen inzake de bestrijding van het Corona-virus te verlengen tot 28 april. Dit betekent dat alle activiteiten bij DLTC tot 28 april worden geannuleerd en dat het tennispark tot nadere berichtgeving gesloten blijft.

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei.Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Update 31 maart 2020: Pinkstertoernooi geannuleerd

Helaas zal het Pinkstertoernooi dit jaar niet plaatsvinden als gevolg van de maatregelen van de overheid rondom het Corona-virus om tot 1 juni geen grootschalige evenementen toe te staan. In overleg met de KNLTB is daarom het Pinkstertoernooi afgelast.

Update 19 maart 2020: uitstel van de voorjaarscompetitie

Bericht vanuit de KNLTB over de Voorjaarscompetitie:

KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei
De maatregelen hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden. 

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar zijn of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Update 15 maart 2020: sluiting van het tennispark en alle activiteiten

Beste leden van DLTC,

Het kabinet heeft vanmiddag verdergaande maatregelen getroffen inzake de bestrijding van het Corona-virus. Betekent dat per heden alle activiteiten bij DLTC tot 6 april worden geannuleerd en dat het tennispark wordt gesloten.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We wachten verdere berichtgeving van de KNLTB af hoe dit wordt opgepakt.

Met sportieve groet, Bestuur DLTC