• LinkedIn

Update DLTC & Corona

mrt 13, 2020   //   by Albert Riemersma   //   Nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor Update DLTC & Corona

Update 1 april 2020: verlenging sluiting sportpark en uitstel van de voorjaarscompetitie

Het kabinet heeft gisteravond toegelicht de genomen maatregelen inzake de bestrijding van het Corona-virus te verlengen tot 28 april. Dit betekent dat alle activiteiten bij DLTC tot 28 april worden geannuleerd en dat het tennispark tot nadere berichtgeving gesloten blijft.

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei.Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Update 31 maart 2020: Pinkstertoernooi geannuleerd

Helaas zal het Pinkstertoernooi dit jaar niet plaatsvinden als gevolg van de maatregelen van de overheid rondom het Corona-virus om tot 1 juni geen grootschalige evenementen toe te staan. In overleg met de KNLTB is daarom het Pinkstertoernooi afgelast.

Update 19 maart 2020: uitstel van de voorjaarscompetitie

Bericht vanuit de KNLTB over de Voorjaarscompetitie:

KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei
De maatregelen hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden. 

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar zijn of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Update 15 maart 2020: sluiting van het tennispark en alle activiteiten

Beste leden van DLTC,

Het kabinet heeft vanmiddag verdergaande maatregelen getroffen inzake de bestrijding van het Corona-virus. Betekent dat per heden alle activiteiten bij DLTC tot 6 april worden geannuleerd en dat het tennispark wordt gesloten.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We wachten verdere berichtgeving van de KNLTB af hoe dit wordt opgepakt.

Met sportieve groet, Bestuur DLTC