• LinkedIn

Tennisvereniging DLTC Drachten straks 100 jaar

jan 31, 2022   //   by Albert Riemersma   //   Nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor Tennisvereniging DLTC Drachten straks 100 jaar

DLTC Drachten viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De afkorting DLTC staat voor Drachtster Lawn Tennis Club, maar de leden vinden zelf dat het eigenlijk De Leukste TennisClub betekent.

DTLC is een actieve sportvereniging, waar zowel op ‘prestatie’ gerichte leden (competitie, toernooien) als de meer ‘recreatieve’ leden ruimschoots aan hun trekken komen. Bekend is het Pinkstertoernooi, waar jaarlijks honderden tennissers hun krachten meten, afkomstig ook van ver buiten Friesland en zelfs uit Duitsland. Helaas kon dit toernooi de afgelopen twee jaar wegens corona niet doorgaan.

Op 12 juni bestaat DLTC 100 jaar. In het jaar 1922 werd de club opgericht; er waren toen 19 leden. In de jaren veertig verhuisde DLTC naar het huidige tennispark aan De Folgeren. Nu schommelt het ledenaantal tussen de 500 en 600 leden.

Bij de tennisbanen was een belletje aangebracht waarmee de spelers hotel Vreewijk konden laten weten dat het tijd was voor koffie of thee. Dat werd dan op de baan bezorgd. Het hele jaar staat voor DLTC in het teken van het jubileum. Daarvoor heeft de vereniging ook een speciaal logo, dat op alle uitingen zal worden gebruikt. Het hoogtepunt is de feestdag op 11 juni. Het tennispark zal die dag bruisen van activiteiten voor zowel leden als niet-leden. Zie hieronder voor het programma.