• LinkedIn

DLTC voor Oekraïne

apr 22, 2022   //   by Albert Riemersma   //   Nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor DLTC voor Oekraïne

Sinds de oorlog is uitgebroken in Oekraïne zijn er veel initiatieven om mensen in nood daar te helpen, zo ook vanuit Friesland. Misschien kennen jullie de Friese Rijders voor Oekraïne. Drie keer per week rijdt er een busje met hulpgoederen, 2x naar de Oekraïense grens met Polen en 1x naar de grens met Slowakije. Op de terugweg nemen ze dan vluchtelingen mee om in Nederland op te vangen. Inmiddels hebben ze al ruim 120 vluchtelingen naar Nederland kunnen halen en hen een veilig onderkomen kunnen bieden. DLTC-lid Albert Riemersma zit in de organisatie van de Friese Rijders en is verantwoordelijk voor het regelen van de vluchtelingen voor de terugreis naar Nederland. Dat gaat via verschillende contacten in Oekraïne en Polen vanuit verschillende hulporganisaties.

In het weekend van 29 april is Albert zelf naar Oekraïne geweest. Niet naar de grens, maar echt een paar 100 kilometer het land in (tussen Lviv en Kiev). Daar heeft hij specifieke hulpgoederen rechtstreeks naar de contactpersonen daar van de Oekraïense hulporganisatie (Open Door Foundation). Zij doen daar de eerste opvang van vluchtelingen uit andere regio’s in Oekraïne en hebben al ruim 2.000 vluchtelingen verder kunnen helpen o.a. via de Friese Rijders.

Voor deze reizen is hulp nodig en vanuit DLTC willen we dit graag steunen. Specifieke goederen, maar eventueel ook geld om de nodige spullen te kopen zoals medicijnen of andere goederen. Samen helpen we Albert en de Friese Rijders een handje om de busjes vol te krijgen en hulpgoederen ter plekke te kunnen brengen.

Aan de leden van DLTC dus de vraag voor steun!

Mocht je een financiële bijdrage willen leveren, dan kan dat natuurlijk ook. Via de site van de Friese Rijders voor Oekraïne kun je een donatie via Ideal doen.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben, stel ze via email albert.riemersma@gmail.com of via WhatsApp of telefoon 06-19440445.