• LinkedIn

Koninklijke onderscheidingen

nov 9, 2022   //   by Albert Riemersma   //   Nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke onderscheidingen

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd……

Die woorden hoorden Hilbrand Geertsma (links op de foto) en Auke Hoekstra (rechts op de foto) uit de mond van burgemeester Jan Rijpstra. Hij was naar de ALV van 7 november gekomen om Hilbrand en Auke te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze werden onderscheiden voor het vele vrijwilligerswerk dat ze voor DLTC hebben gedaan en nog steeds doen. Wekelijks, en in sommige tijdens zelfs dagelijks zijn zij op het tennispark aan de Folgeren te vinden of thuis in de weer voor hun club.

De carrière van Hilbrand Geertsma stond in het teken van kinderen en ontwikkelen. Begonnen als leerkracht in Burgum en opgeklommen tot directeur, op verschillende basisscholen. Ook toen zette Hilbrand zich naast zijn werk in, voor het VOO (Vereniging Openbaar Onderwijs) waar hij in het regionale en provinciale bestuur heeft gezeten. In 1999 werd Hilbrand lid bij DLTC en tennist vanaf die tijd gemiddeld twee tot drie keer bij de vereniging. In 2000 begon hij zijn vrijwilligerswerk bij DLTC. Hij heeft archiefwerk gedaan en vanaf 2006 de financiën van de contributieheffing. Daarnaast draait hij mee in het onderhoud aan het tennispark. Naast de inzet voor DLTC doet Hilbrand nog meer. Zo is hij van 2000-2014 bestuurslid geweest van Vrienden van het Drachtster Skûtsje. Ook is hij voorzitter van het Jan Roelof Geertsma-fonds voor goede doelen. Daarnaast is hij werkzaam voor seniorweb en verzorgt hij cursussen op het gebied van computervaardigheden en helpt ouderen bij vragen rondom computer en smartphone gebruik en bij financiële vraagstukken.

Auke Hoekstra is al sinds 1978 lid van DLTC. Auke heeft één grote hobby: TENNIS. Hij steekt dan ook veel, heel veel vrije tijd in de club. Begonnen als hulp bij het stencilen van de clubkrant, maar al snel op meer vlakken actief. Hij is nu al langer dan 20 jaar competitieleider bij DLTC. En competitieleider zijn houdt nogal wat in. Jaarlijks heeft hij landelijke en regionale overleggen met andere competitieleiders. In november beginnen de voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie al en deze eindigt eind mei/begin juni. Dan is het al weer tijd voor de voorbereiding van de najaarscompetitie. En zo gaat het het hele jaar door. In de competitieweken is Auke gemiddeld 15 tot 20 uren per week voor de tennisclub bezig. Ook zorgt hij ervoor dat in de weekend het clubgebouw na de competities netjes achter gelaten wordt. Hij maakt dan de kleedkamers en de kantine schoon. Auke helpt ook bij Open Tennisdag en tijdens het meerdaagse open Pinkstertoernooi.  Verder verricht Auke veel hand -en spandiensten bij de club. DLTC doet nooit tevergeefs een beroep op hem! Al deze vrijwilligersactiviteiten doet Auke naast zijn werk bij Accell in Heerenveen.  

Zowel Hilbrand als Auke waren verrast. In een vol clubhuis werden ze na de ALV opgewacht door een groep familieleden. En dan was daar ook nog de burgemeester. Tja, dan ga je wel even nadenken. Ze waren vereerd met de onderscheiding.

Voor DLTC is de inzet van Auke en Hilbrand van grote waarde. Het bestuur van DLTC heeft beide leden voorgedragen voor de onderscheiding. We zijn heel trots op beide mannen. De onderscheiding is zeer verdiend. Proficiat! 

Met sportieve groet, 

Bestuur DLTC