COMPETITIE

WEDSTRIJDEN SPELEN BIJ DE KNLTB

Elk jaar is het mogelijk om competitie te spelen. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee in Nederland!

Competitie spelen is het gevoel van samen willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Naast het wedstrijdelement heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Wil je competitie spelen, meld je dan aan via aanmeldingsformulieren die op tijd in het clubhuis liggen. Het kan ingeleverd worden via het postvakje van de competitie of via mail naar competitie@dltc.nl. Via die mail kun je informatie krijgen maar ook via de website van de KNLTB.

WELKE KNLTB COMPETITIES ZIJN ER BIJ DLTC?

TENNIS

Alle tennissers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent. Per provincie wordt het competitieaanbod bepaald door de KNLTB en verenigingen kunnen daar op inschrijven. Er is een voorjaars- en najaarscompetitie.

Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan er in verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar. Doe je ook mee?


Het competitieaanbod voor tennis bij de senioren is bij DLTC is als volgt:


PADEL

Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid doordat je samen met een team de baan op gaat. Tevens ontwikkel je je ook nog eens verder als padelspeler vanwege de wedstrijdervaring die je opdoet. Wil je competitie spelen? Bepaal dan eerst aan welke competitie je mee wilt doen en schrijf je vervolgens in via mail naar competitie@dltc.nl. Elke competitie speelt 4x een dubbel, soms kan dit in alle combinaties maar er is ook een damescompetitie.

 

Gedurende het jaar worden er vier competities aangeboden:

Tijdens alle padelcompetities wordt gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor ontstaat er een piramidale opbouw van klassen, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2024 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2025.