JEUGD

WAT BIEDT DLTC VOOR JEUGD?

We willen onze club zo leuk mogelijk maken voor de jeugd en daarom organiseren we samen met de trainers verschillende activiteiten voor hen. Een kampeerweekend of glow in the dark-tennis in de hal! Ook heeft het tennispark voldoende faciliteiten voor de jeugd. Denk maar eens aan de playground met minibaantjes en een tennismuur.

Vragen of wensen kun je aangeven bij de jeugdcommissie via mail naar jeugdcommissie@dltc.nl .

WAT WORDT ER GEORGANISEERD VOOR DE JEUGD?

COMPETITIE

DLTC is een vereniging waar de jeugd belangrijk is. Voor alle leeftijdscategorieën is er wel iets te doen qua training, competitie of gewoon voor de leuk spelen. Afhankelijk van de leeftijd kun je al meedoen met verschillende competitievormen:

World Tour

De jeugd van DLTC doet mee aan de World Tour. Dit is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en alvast wat wedstrijdervaring op te doen. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

KNLTB Groen

Een mooi vervolg op de World Tour is de zogenaamde groene competitie. Deze wordt gespeeld op de zondag en is in het voorjaar en/of in het najaar.

KNLTB Geel

De gele competitie, oftewel leden van 11 t/m 14 en 11 t/m 17 jaar kunnen op zondag meedoen aan de competitie.
Neem voor meer informatie contact op met de trainers of kijk op de tenniskids website van de KNLTB

TOERNOOIEN

Jaarlijks organiseert de jeugdcommissie het junior- seniortoernooi. De naam zegt het al: een jeugdspeler speelt samen met een oudere. Dat kan een familielid zijn, of een vriend, dat maakt niet uit. Ook voor de jeugd organiseren we de clubkampioenschappen.


Wil je een keer een toernooi spelen op een andere tennisvereniging, kijk op dan op tenniskids.toernooi.nl. Vanaf 12 jaar kijk je op toernooi.nl. Ook op het infobord hangen soms leuke uitnodigingen voor toernooien. Informeer hiervoor eens bij je trainer en wie weet heeft die ook nog wel leuke tips.